Nils Edberg

Civ.ing. Nils Edberg, verksam vid SSAB Tunnplåt AB, har tilldelats den första ”Stålbjörnen”. Styrelsen för Stiftelsen Björn Wahlströms fond har följande motivering till utmärkelsen:

”Nils Edberg har under åren 1996 till 2001 varit projektchef för konstruktion och byggandet av den nya masugnen med kringutrustning vid SSAB Tunnplåts anläggningar i Luleå. Nils har genom kombination av stort tekniskt kunnande och aktivt ledarskap lett projektet till stor framgång för SSAB Tunnplåt. Projektarbetets kännetecken var lagarbete, inkluderande alla entreprenörer, med Nils som den självklara lagledaren. Med stort engagemang, tydlighet och känsla för det viktiga såg Nils till att den nya masugnen kunde överlämnas till driftorganisationen endast 76 dygn efter det att den gamla masugnen stängdes. Idag har SSAB Tunnplåt en av världens effektivaste masugnar, en viktig del i arbetet att vara världsledande inom höghållfast tunnplåt.”

Förutom utmärkelsen har SSAB Svenskt Stål AB åtagit sig att finansiera en studieresa för Nils Edberg till Kina, Taiwan och Sydkorea för att besöka ett antal nybyggda masugnar i denna tillväxtregion.

<< TillbakaSTIFTELSEN BJÖRN WAHLSTRÖMS FONDTEL: 073-800 52 22E-MAIL: